Cute Tumblr Themes

fajr :)

i am going to wake up my husband every single day for fajr throughout our entire marriage ^.^ ameen~

()

Ikhlas and how it initiates positive domino effect in life

Usaha yang ikhlas dan usaha yang mujahadah akan initiate positive domino effect dalam kehidupan seharian kita. Hari-hari kita pun akan ditempuhi dengan positive, tenang, gembira dan penuh dengan senyuman. InsyaAllah :) Apabila kita ikhlaskan niat kerana Allah, kita akan lebih berusaha, sebab kita tau, Allah menjanjikan yang terbaik untuk kita dan usaha kita itu akan ditimbang dengan seadil-adilnya oleh Allah S.W.T. Apabila kita lebih berusaha untuk jadi yang terbaik, insyaAllah, Allah akan tolong kita untuk capai kejayaan berkat usaha kita :)


For instance, let’s say nak bangun pagi pergi kelas awal, kita akan berusaha untuk bangun kerana kita tahu Allah sedang tengok kita, macam mana kita praktikkan masa yang diberi oleh Allah kepada kita, macam mana kita menggunakan kesempurnaan fizikal yang Allah kurniakan kepada kita. Kita tahu yang kita buat semua benda untuk beramal kepada Allah, oleh itu, kita akan berusaha sebaik mungkin. Hati pun akan berbunga-bunga sebab kita gembira lakukan kebaikan dan memanfaatkan anugerah Allah S.W.T. yang tidak terhingga kepada kita.


I like the terms, “the domino effects in our life”. Kalau kita pergi kelas awal, hati akan tenang, tak tergesa-gesa,  prepare sebelum lecturer masuk, minta petunjuk Allah sebelum class start, ingat balik tujuan belajar, insyaAllah akan lebih mudah faham. Kalau faham dalam lecture, kita akan seronok buat revision and tutorial sebab nak faham lagi mendalam tentang tajuk yang dipelajari dalam lecture. Kalau dah faham and dah siap tutorial, senang hati nak pergi tutorial sebab boleh clarify masalah yang kita hadapi time buat tutorial. Confirm lepas tu tak sabar-sabar nak buat quiz and tests untuk uji tahap kefahamanan kita. Belajar untuk test pun tenang dan seronok. Stress pun takda. Hidup pun happy and gembira. Senyum je memanjang. Orang sekeliling pun senang dengan kita. Diorang tengok kita pun sejuk hati. Dengan diorang2 sekali senyum sama-sama dengan kita heeee ^.^ Kalau semua itu dah lengkap, insyaAllah, usaha kita itu akan diberkati Allah.


Inilah keajaiban istiqamah dan dalam erti kata lain, konsisten. Consistency akan membuat kita sebati dengan kerja yang kita lakukan sampai pada satu tahap, insyaAllah, kita akn enjoy dengan kerja kita tu sampai kita tak rasa pun benda tu kerja. Lagi seronok lagi ada lah :) Yes, if we try our hardest to change today and make that one crucial step in changing towards the better, insyaAllah, Allah akan bantu kita. Itu janji Allah. Dan janji Allah itulah yang benar. Usaha kena bermula daripada kita. I will try my very best in striving towards Allah’s path, towards Allah’s jannah. Mulai sekarang, nak revise sebaik habis untuk finals kali ni, because I know I can do it! Tiap-tiap malam nak revise and try my hardest! I can definitely do it! INSYAALLAH! ^.^/

() 1 note
Sekuat mana cinta dan kasih kamu.
Semoga kamu tak lupa;
Yang mentakdirkan pertemuan hanya ALLAH.
Yang memberi rasa cinta hanya ALLAH.
Yang menjanjikan kebahagiaan hanya ALLAH.
Dan yang memberi izin penyatuan hanya ALLAH.
Semoga dengan itu,
Tidak akan pernah terdetik dihati kamu,
Untuk membelakangkan NYA dalam urusan
jodoh dan cinta.

Semoga kalian tak lupa,
Kamu berhak merencana,
tapi ALLAH lebih berhak
menentukan yang
terbaik
buat
hambaNYA.
awesomely cute :) and this reminds me of a very important person in my life :)

awesomely cute :) and this reminds me of a very important person in my life :)

(via irresistableness)

() 644 notes
Attended IU’s Ihya’ Ramadhan opening just now, welcoming Ramadhan Al-Mubarak ahead. It was a nice and easy breazy talk :)
tunisian-muslima:

الحمد لله
Alhamdoulillah 
All praise is due to Allah

Attended IU’s Ihya’ Ramadhan opening just now, welcoming Ramadhan Al-Mubarak ahead. It was a nice and easy breazy talk :)

tunisian-muslima:

الحمد لله

Alhamdoulillah 

All praise is due to Allah

(via b0nds0fl0ve-deactivated20130723)

() 24 notes
:’) Alhamdulillah
themuslimmoments:

Submitted by asmaface. Jazakillah khair!

:’) Alhamdulillah

themuslimmoments:

Submitted by asmaface. Jazakillah khair!

() 2,746 notes
i will always always always try my very best to brighten up your day and make you carve the most good looking smile on your face every single day my best dearest friends ^.^/

i will always always always try my very best to brighten up your day and make you carve the most good looking smile on your face every single day my best dearest friends ^.^/

(via lol-at-my-social-life-deactivat)

() 3 notes
awww chomel chomel chomel sgt mesti sugar high lepas makan ni hahaha :p
mycutecrush:

macaroons!

awww chomel chomel chomel sgt mesti sugar high lepas makan ni hahaha :p

mycutecrush:

macaroons!

() 30 notes
HARRY POTTER FINALE tomorrow night with mr. singapple! HO YEAAAAH ! wingardium levio sa ^.^/

HARRY POTTER FINALE tomorrow night with mr. singapple! HO YEAAAAH ! wingardium levio sa ^.^/

(Source: )

() 36 notes
themuslimmoments:

Submitted by rozalinakarim and redfallenpetals. Jazakumullah khair!

themuslimmoments:

Submitted by rozalinakarim and redfallenpetals. Jazakumullah khair!

() 2,590 notes